آب آشامیدنی یا معدنی چرا ؟

به گزارش انجام شده میان آب آشامیدنی و آب معدنی تفاوت‌هایی وجود دارد اما عامه مردم آب‌های بسته‌بندی را آب معدنی تلقی می‌کنند و نسبت به خرید و مصرف آن اطمینان کامل دارند. البته باید گفت که آب معدنی و آب آشامیدنی هر دو از نظر سلامت مورد اطمینان هستند و تفاوت جدی میان آن‌ها در طبیعی بودن و اضافه شدن برخی مواد به آب آشامیدنی است و این در حالی است که قیمت آب‌ معدنی و آشامیدنی در بازار یکسان است که شاید همین امر نیز موجب بی توجهی خریداران نسبت به تفکیک آب معدنی از آب بسته بندی شده است.

تفاوت آب معدنی و آشامیدنی در استاندارهای تعریف‌شده برای آنهاست؛ به طوری که آب معدنی باید از سفره‌های زیرزمینی در مناطق بکر استحصال شود و محل قرارگیری کارخانه آن نیز در مناطق دور از هر گونه آلودگی انسانی و حیوانی باشد، در حالی که برای دریافت مجوز احدث کارخانه آب آشامیدنی چنین ممیزی وجود ندارد.

کارخانه آب آشامیدنی را حتی می‌توان در کنار یک شهرک صنعتی احداث کرد چرا که در صورت آلوده شدن محصول نهایی می‌توان آن را با فرآیندها و تغییرات شیمیایی از آلودگی‌ها پاک کرد.

 تاکید بر اینکه در آب‌های معدنی اجازه استفاده از روش‌های شیمیایی برای تصفیه وجود ندارد،: اگرچه آب‌های آشامیدنی به روش‌های شیمیایی و کلرزنی، تابش اشعه UB و اسمز معکوس تصفیه می‌شوند اما تولیدکننده در تولید هر دو محصول ملزم به رعایت موارد ایمنی برای مصرف‌کننده هستند و در کیفیت محصول نهایی و سلامتی آن تفاوتی میان آب معدنی و آب آشامیدنی وجود ندارد.

 در آب‌های معدنی ثبات نسبی پارامترهای معدنی باید احراز شود،: آنالیز پارامترهای معدنی مانند کلسیم، نیترات، سدیم و... در آب‌های معدنی باید در چهار فصل از ثبات نسبی برخوردار باشد، در حالی که این ثبات پارامترها در آب‌های آشامیدنی شرط نیست و می‌تواند در هر فصل از سال در نوسان باشد. چشمه و یا منبع آب برداشت شده باید در ریزالمنت‌هایی مانند روی و آلومینیوم از ثبات نسبی برخوردار باشد اما در آب‌های آشامیدنی چنین الزامی وجود ندارد.

به طور مثال برخی میزان کلسیم موجود در آب معدنی را چند برابر آب آشامیدنی تصور می‌کنند، در حالی که ممکن است کارخانه‌ای میزان کلسیم در آب آشامیدنی تولیدی خود را به میزان آب معدنی اضافه کند.

چرا قیمت آب معدنی و آشامیدنی بطور تقریبی در ایران یکسان است:

 آیا نباید قیمت آب معدنی و آشامیدنی متفاوت باشد؟ در تولید هر دو محصول فرآیندهایی از جمله توزیع، تعداد نیرو و پرسنل اشتغال به کار و حتی وزن بطری یکسان است؛ بنابراین باید قیمت آنها نیز یکسان باشد.

تاکید بر اینکه در تولید آب معدنی و آشامیدنی تمام عوامل اثرگذار در تولید با هم برابر هستند، اظهار کرد: هزینه‌های تولید در آب معدنی و آشامیدنی تقریبا با هم برابر است و در جایی که قیمت‌گذاری‌ها بر عهده مردم نیست؛ بنابراین باید نرخ هر دو محصول نیز یکسان باشد.

 در سایر کشورها هر کدام از این محصولات قیمتی متفاوت دارند و نرخ‌ها را مغازه‌داران به جای کارخانه‌ها بر اساس برند، کیفیت و تقاضای مردم تعیین می‌کنند، در حالی که در کشور ما سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان هر سال محصولات را یکسان قیمت‌گذاری می‌کند.

چرا آب بسته بندی از استفاده از فیلتر های تصفیه بهتر است .

افزایش روز افزون جمعیت و آلودگی های صنعتی و به تبع آن منابع آبی و همچنین فرسودگی سیستم های انتقال آب در کشور موجب ازدیاد املاح و آلودگی های آب مصرفی مردم در کشور شده و همین موضوع به ناچار مردم را به استفاده از دستگاه های تصفیه آب خانگی تشویق کرده است. این موضوع را تا آنجایی می توان پذیرفت که پای دستگاه های تصفیه آب غیراستاندارد با فیلترهای بی خاصیت از سوی وارد کنندگان غیر دلسوز پیش کشیده نشود.

چند دلیل اساسی وجود دارد که با توجه به آنها معتقدیم که نه تنها استفاده از دستگاه های تصفیه آب خانگی کار صحیحی نیست، بلکه می تواند زمینه ساز مشکلات و بیماری های متعاقبی نیز بشود. در ادامه چند مورد از دلایلی که بخاطر آنها به فیلترهای تصفیه آب خانگی نه می گوییم را با شما در میان میگذاریم.

 چند دلیل برای عدم استفاده از فیلترهای تصفیه آب خانگی

۱ کیفیت شیمیایی یا فیزیکی آب؟

فیلتر های کمتر از ۶ مرحله یعنی حذف بو و ذرات معلق از آب که این کار ارزش هزینه کردن ندارد چرا که مشکل اصلی آب های شهرها کیفیت شیمیایی آب است و نه فیزیکی آن.

۲ حذف بی مورد املاح مفید

فیلترهای ۶ مرحله ای که دستگاه Ro (اسمز معکوس) دارند. املاح مفید آب را به کلی حذف می کنند در این حالت هم آب بد مزه می شود و هم بی خاصیت.

۳ عامل فقر املاح

یکی از مهم ترین راه های تأمین املاح بدن از طریق نوشیدن آب است؛ با این روش ما خود را از این موهبت الهی محروم می کنیم و بعدها خود را به فقر املاح لازم آب گرفتار می کنیم.

۴ آب املاح دار یا قرص مینرال؟

اگر فیلتر مینرال داشته باشد. اصولاً اضافه نمودن مینرال ها مثل آن است که شما به جای خوردن میوه، قرص ویتامین مصرف کنید. [این کار کاملاً از نظر پزشکی غلط است] این با فرضی است که این مینرال ها از بهترین مواد تهیه شده باشند که این گونه نبوده و اضافه شدن این مینرال ها با توجه به عدم کیفیت مناسب آن ها، خطر آفرین نیز هست!

۵ عدم امکان شستشوی فیلترهای آلوده

با توجه به تجمع باکتری ها در فیلتر RO و همچنین سایر فیلترها و عدم امکان شستشوی آن در زمان های مشخص احتمال میکروبی شدن آب بسیار وجود دارد.

۶ هزینه تعویض فیلترهای تصفیه آب خانگی

هزینه تعویض فیلترها سالیانه ۵ میلیون ریال خواهد بود و این در مقایسه با آبی تضمین شده فاقد توجیه اقتصادی است.

۷ اشغال فضای محیط

اشغال فضایی از آشپزخانه و نا کار آمد شدن بخشی از کابینت

نظر خواهی انجام شده از مابین چندین مشتری در مجموعه بیآشام:

در این نظر خواهی نمونه از 6 محصول در اختیار مصرف کننده قرار داده شده که پس از بررسی نظر خود را اعلام کردند .

نمونه های شرکت داده شده ( آکوافینا - اکساب - نستله - دماوند - سورپرایز - واتا )

میزان رضایت مشتری فارغ از هر گونه موارد فنی و آزمایشگاهی و تخصصی انجام شده و فقط بر حسب سلیقه و مزاج مشتری نظر سنجی شده و اطلاع رسانی شد.

رتبه بندی سلیقه ای به این گونه است .

رتبه 1 : بطور مشترک آب آشامیدنی آکوافینا و نستله 

رتبه 2 : آب آشامیدنی غنی شده اکساب 

رتبه 3 : آب آشامیدنی سورپرایز 

رتبه 4 : آب معدنی واتا 

رتبه 5 : آب معدنی دماوند 


تایید کنید

سایت جهت پاره ای موارد از سیستم قانونی cookie جهت نگه داشتن اطلاعات شما استفاده می کند .